Technologie – Areion

Technologie

Magnetische Veld Therapie ™

Deze originele technologie, bedacht, onderzocht en ontwikkeld voor de behoeften van paarden. Bij de ontwikkeling ervan is er zorgvuldig het juiste type magneten en hun locatie gekozen, rekening houdend met de plekken die het meest vatbaar zijn voor blessures. 

De magneten die in deze producten worden gebruikt, worden Neodymium Magnetic Activators (NMA) en Neodymium Magentic Stimulators (NMB) genoemd. Zowel NMA als NMB zijn permanente magneten. Eenmaal gemagnetiseerd, kunnen ze alleen worden gedemagnetiseerd als ze in een zeer sterk, omgekeerd gepolariseerd magnetisch veld worden geplaatst of bij een temperatuur hoger dan 80 °C. Producten in de Magnetisch Veld Therapie ™ -lijn kunnen gedurende een lange periode worden gebruikt, zowel om de prestaties bij gezonde paarden te verbeteren als voor revalidatie na blessures. Deze therapie kan niet worden overgedoseerd. Een lichaam absorbeert slechts zoveel magnetische energie als nodig is om de energiebalans te herstellen. Deze therapie kan veilig worden toegepast voor zowel revalidatie als preventie. Na een korte aanpassingsperiode kan het tot 12 uur per dag worden aangebracht. Er zijn echter geen bijwerkingen, ook niet als deze langer dan de aanbevolen tijd werd gebruikt.

Voordelen van het gebruik van de Magnetisch Veld Therapie™ -producten:

 • Herstel - verbeterde bloed- en lymfecirculatie zorgt ervoor dat zuurstof en witte bloedcellen 4 keer sneller worden vervoerd dan normaal. Dat zorgt voor een veel snellere voeding en herstel van weefsels.
 • Het in evenwicht brengen van tekorten - snellere bloedcirculatie draagt ​​bij aan thermoregulatie - het verlagen van de temperatuur rond ontstoken weefsel, wat het ontstaan ​​of de ontwikkeling van medische problemen voorkomt.
 • Aanzienlijke verbetering van mobiliteit - gezonde rug, gewrichten zonder zwelling zijn essentieel voor een paard om zijn volledige potentieel te benutten en in de beste vorm te blijven.
 • Eliminatie van pijnsymptomen in het ruggenmerg gebied - verbeterde circulatie van de witte bloedcellen elimineert de waarneembare, negatieve effecten veroorzaakt door zwelling en verwondingen.
 • Herstel van spierweefsel - goed gevoede cellen betekenen sneller en efficiënter herstel en versterking van spieren.

Hoe lang mag magnetische therapie worden gebruikt?

Houd er rekening mee dat het lichaam zoveel magnetische energie absorbeert als nodig is om de energiebalans te herstellen. Magnetische Veld Therapie van Torpol® kan veilig worden gebruikt voor zowel therapeutische als preventieve doeleinden. Overdosering is niet mogelijk. Na een korte acclimatisatieperiode kan het tot 12 uur per dag worden aangebracht.

Voorzorgsmaatregelen

Magnetische therapie mag niet worden gebruikt bij dieren tijdens de dracht, behandeling van open wonden, keloïd (wild vlees) en kanker. Zwangere vrouwen en mensen met pacemakers of andere elektromedische apparaten moeten alle magnetische producten vermijden of met uiterste zorg behandelen. De producten mogen niet worden opgeslagen in de buurt van magnetische gegevens opslagapparaten.

Nelson ™

Nelson™ is een natuurlijke vezel die is verkregen tijdens het scheren van schapen. 

De niet-homogene structuur van de wolvezels geeft Nelson™ wollen breigoed een grote flexibiliteit. De wol wordt afgeschoren van levend schaap, wat de natuurlijke eigenschappen van de vezels beschermt. Nelson wol is gecertificeerd door The Woolmark Company®.

Voordelen van het gebruik van wol in paardensport producten:

 • Pijnstilling - vanwege de eigenschappen die worden gebruikt bij revalidatie en blessurepreventie.
 • Thermoregulatie - wolvezels kunnen samentrekken of uitzetten, afhankelijk van de temperatuur, wat zorgt voor een goede luchtcirculatie door het materiaal. Dat helpt om een ​​constante lichaamstemperatuur te behouden, zodat het paard of de desbetreffende plaats niet oververhit raakt.
 • Wateropname - wol kan de hoeveelheid water absorberen die gelijk is aan 1/3 van zijn eigen massa zonder de indruk te hebben vochtig te zijn.
 • Antibacteriële en zelfreinigende eigenschappen - wolvezels zijn van nature bedekt met lanoline, wat helpt om bacteriën en mijten af ​​te weren.
 • Zachte micromassage - wolvezels hebben een positieve invloed op de bloedstroom.

Memory Foam Technology ™

Voor comfort van het paard en de ruiter!

Memory Foam Technology ™ maakt gebruik van een meerlagige structuur die is gebaseerd op het Lazy Foam met hoge dichtheid. Het schuim sluit perfect aan op het lichaam en vermindert tegelijkertijd de druk op de rug. Het binnenste deel is gemaakt van innovatief Hex-Line ™ -schuim met hoge dichtheid en optimale hardheid. Het buitenste deel maakt gebruik van hydrofobe niet-geweven WTM-ECCO, met een hoge elasticiteit en slijtvastheid. Toegepast in zadeldekjes, is het verantwoordelijk voor het behoud van de vorm en waterafscheidende eigenschappen van het product. Gebruikt in een meerlaagse configuratie verbetert de technologie het comfort voor zowel de ruiter als het paard aanzienlijk.

Voordelen van het gebruik van de Memory Foam Technology ™:

 • Perfecte pasvorm voor elk zadel - de technologie voorkomt ongemak, bijv. Na kneuzing of tijdens herstel van rugspieren.
 • Ademend vermogen - de lucht kan vrij door alle schuimlagen stromen, wat oververhitting van de rug van het paard voorkomt.
 • Perfecte demping - verhoogt het rijcomfort.
 • Zorgt voor nauw contact tussen paard en ruiter.

Latex Sponge Technology ™

Alleen in Torpol®-producten!

Deze technologie maakt gebruik van een meerlagige structuur van verschillende materialen op basis van latexschuim. Het unieke kenmerk is een uniforme drukverdeling en een merkbare demping. Binnenste gedeelte is gemaakt van Hex-Line ™ -schuim, met een hoge dichtheid en optimale hardheid. Binnenste gedeelte maakt gebruik van hydrofobe niet-geweven WTM-ECCO, met een hoge elasticiteit en slijtvastheid. Toegepast in zadeldekjes, is het verantwoordelijk voor het behoud van de vorm en waterafscheidende eigenschappen van het product. Gebruikt in een meerlaagse configuratie verbetert de technologie het comfort voor zowel het paard als de ruiter aanzienlijk.

Voordelen van het gebruik van Latex Sponge Technology ™:

 • Uniforme drukverdeling over het gehele product oppervlak - ongeacht de kracht die op de rug wordt uitgeoefend, pads met deze technologie zorgen ervoor dat de druk gelijkmatig wordt verdeeld en niet op één punt wordt uitgeoefend.
 • Ademend vermogen - de lucht kan vrij door alle schuimlagen stromen, wat oververhitting van de rug van het paard voorkomt.
 • Natuurlijke bescherming tegen schimmels en mijten - door toegepaste combinatie van chemisch inerte materialen.
 • Ongeëvenaard rijcomfort - demping, goede veerkracht en elasticiteit.

B_NEV ™

Stof gewaardeerd in elke stal!

B-NEV ™ - stof is toegepast in vloerkleden, kussens en als decoratie in andere producten. Deze innovatieve wave technologie maakt de stof duurzaam en zorgt lang voor een aantrekkelijke look. De buitenste laag heeft een delicate glans, waardoor de esthetische waarde van het materiaal wordt versterkt. De combinatie van katoen en polyester vezels maakt het bestand tegen slijtage, scheuren en vuil.

Voordelen van het gebruik van B-NEV ™:

 • Uiterst gemakkelijk te onderhouden - het "pakt" geen zaagsel of stro op, vuil kan eenvoudig worden verwijderd door het af te vegen met een vochtige doek, wat de tijd en moeite die nodig is om de producten te onderhouden aanzienlijk zal beperken, terwijl hun uiterlijk uitstekend blijft, zelfs na intensief gebruik.
 • Uitstekende weerstand tegen beschadiging en UV-stralen - dankzij de innovatieve verwerkingstechnologie.
 • Ademend vermogen - gegarandeerd volledige doorlaatbaarheid van de lucht, uw paard zal niet oververhitten.

Softshell

Breigoed waar de actieve mensen van houden.

Bekend om zijn gebruik in verschillende producten voor actieve mensen (jassen, truien, enz.). Onmisbaar bij verschillende weersomstandigheden: beschermt tegen wind en lichte regen. De drielagige structuur (DWR-geïsoleerd polyester, membraan, gebreide kleding) zorgt niet alleen voor thermische isolatie, maar ook voor veel comfort. Perfect materiaal voor dekens (vooral voor trainingsdeken).

Voordelen van het gebruik van Softshell:

 • Thermisch comfort - beschermt tegen wind
 • Ademend vermogen - zorgt voor een vrije doorgang van de lucht, uw paard zal niet oververhitten.
 • Beschermt - tegen motregen en lichte regen waardoor het een perfecte tussenoplossing is.
 • Verbetert het comfort - het is zacht en enigszins rekbaar wat bijdraagt ​​aan meer bewegingsvrijheid.
 • Duurzaam en slijtvast - behoudt de oorspronkelijke vorm en uitstraling lang.
 • Bestand tegen vuil - gemakkelijk schoon te maken.

Wasinstructies

Algemene instructies voor het onderhoud van Torpol-producten

Torpol-producten kunnen in de machine worden gewassen tot 30 °C en vervolgens aan de lucht te worden gedroogd.

Zorg ervoor dat u voor het wassen alle klittenbandriemen, gespen enz. Vastmaakt. Het wordt ook aanbevolen om producten met metalen bevestigingen afzonderlijk te wassen, aangezien de aanwezigheid van dergelijke voorwerpen tijdens het wassen andere producten kan beschadigen.

Sorteer en was de producten volgens op kleur. In het bijzonder wordt aanbevolen om witte producten afzonderlijk te wassen. 

Raadpleeg voor meer informatie de gedetailleerde onderhoudsrichtlijnen, specifiek voor deze producten.

Algemene instructies voor het onderhoud van Evolon®-materiaal

Vanwege de extreem hoge sorptie-eigenschappen van Evolon®, waardoor de hoeveelheid vloeistof equivalent aan 400% van de stofmassa kan worden opgenomen, wordt aanbevolen om de hoeveelheid water tijdens het wassen te controleren en indien nodig aan te passen!

Onderhoud van producten met gebreide wol

Producten met gebreide wol (zadeldekjes, onderleggers, beschermers) kunnen in de machine gewassen worden tot 30 ° C, op een "wol" of "delicaat" programma, met milde wasmiddelen aanbevolen voor wol.

Drogen aan de lucht. De producten mogen niet worden gedroogd op een verwarming of in direct, sterk zonlicht.

In het geval van Hoof Care- en Leg Care-producten, zorg ervoor dat u de inserts van de producten verwijdert voor het wassen. Voor het beste resultaat moeten de inserts en de producten apart worden gewassen en gedroogd volgens de bovenstaande instructies.

 • Overmatig drogen van een schapenvacht product leidt tot verstijving en vervorming van het product en vervolgens verlies van de kenmerken en prestaties. 
 • Zowel wassen als drogen van gebreide wol producten bij hoge temperaturen veroorzaakt vilten of anderszins verdichten van de wolvezels.

Onderhoud van producten met covers, bijv. Memory Pad, Latex Pad, Corrective Pad, etc.

Voordat u onderhoud aan de pads uitvoert, opent u de product kap en verwijdert u de schuimrubberen inzetstukken. Na het verwijderen van de inserts moeten de elektroden worden onderhouden volgens de algemene instructies met betrekking tot het onderhoud van Torpol-producten.

De inserts hebben niet zo vaak onderhoud nodig als covers. Indien nodig kunnen ze worden ondergedompeld in warm water (tot 30 ° C) met een mild wasmiddel, vervolgens worden afgespoeld om al het wasmiddel te verwijderen en aan de lucht te drogen.

Na volledige droging moeten de inserts op een zodanige manier in de hoes worden geplaatst dat ze gelijkmatig worden verdeeld en dat ze niet gekreukt of gekruld zijn.

Onderhoud van magnetische producten 

Magnetische producten moeten worden onderhouden volgens de algemene aanwijzingen met betrekking tot het onderhoud van Torpol-producten.

Uitzonderingen zijn de producten met ritsvakken en die met Bioflex Mega Spiral (NMB) magneten. Het wordt aanbevolen om de magneten vóór het wassen te verwijderen.

Na het drogen moeten de magneten opnieuw in de juiste vakken worden geplaatst. De NMA-magneten zijn goed beschermd en permanent in de producten geplaatst, deze kunnen niet verwijderd worden tijdens onderhoud.

De NMA- en NMB-magneten verliezen hun eigenschappen niet tijdens onderhoud.

Onderhoud van stal producten

Voordat u onderhoudswerkzaamheden aan stabiele producten uitvoert, moet u alle elementen zoals polyurethaan inzetstukken, houten staven, enz. Verwijderen. Maak alle zakken leeg, maak klittenband en ritsen vast en volg de algemene aanwijzingen met betrekking tot onderhoud van Torpol-producten.  

Na het drogen moeten de verwijderde elementen weer op de juiste plekken worden teruggeplaatst.

Extra aanvullende informatie:

 • Haarverlies bij gebreide wolproducten is een natuurlijk proces.
 • Producten van gebreide wol en schapenvacht hebben een uitgesproken, natuurlijke geur.
 • De NMA- en NMB-magneten verliezen hun eigenschappen niet tijdens onderhoud. De NMA-magneten zijn goed beschermd en permanent in de producten geplaatst. Ze mogen niet worden verwijderd tijdens onderhoud.
 • Het wordt aanbevolen om producten met klittenband, ritsen, metalen elementen etc. in een waszak of net te wassen. Op die manier raken de producten en hun elementen niet beschadigd en beschadigen ze niet andere producten die tegelijkertijd worden gewassen of gedroogd.
 • Delicate producten, moeten in zakken worden gewassen.
 • Het volgen van de bovenstaande instructies zal het gebruik van Torpol-producten aanzienlijk verlengen.